Óriás adventi koszorúval, különleges díszvilágítással, köztéri korcsolyapályával, téli mesevárossal, élő Betlehemmel, gyermekprogramokkal, koncertekkel, karácsonyi vásárral hangolódik az ünnepekre Sepsiszentgyörgy.

Sepsiszentgyörgyön az óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődik a Karácsonyra való felkészülés és várakozás időszaka. Idén kilencedik alkalommal állít óriási adventi koszorút Sepsiszentgyörgy Önkormányzata december 2-án a Főtéren. A 19:30 órától kezdődő eseményre várjuk mindazokat, akik a megszentelt lángot szeretnék otthonukba vinni.

Az adventi időszakban ünnepi fénybe borul a város, az előző évek díszvilágítása mellett meglepetésekkel is készül az önkormányzat. Az Erzsébet park hídja fényalagúttal, a Főtér pedig interaktív világító szerkezettel gazdagodik, amely helyi tervezők munkája.

December 3-án Szarka Tamás & Ghymes Mengyből az angyal című koncerttel hangolódunk az ünnepre 19 órától, a Krisztus Király Katolikus Templomban. A koncerten közreműködnek a  Campanella Gyerekkórus és az Eufónia Ifjúsági Kórus.

Az időjárástól függően december elején elkészül a sokak által várt köztéri korcsolyapálya a Prefektúra előtti téren, mely a Főtér egyik meghatározó helyszínévé válik.

 

 

December 9-én az Erzsébet park kőszínpad melletti részén nyitja kapuit a téli meseváros. A gyermekek a betlehemi témakörhöz kapcsolódó elemek közt várhatják a KisJézus eljövetelét. A kétezer évvel ezlőtti szent este hangulatát idézi a december 22-én és 23-án, a gyermekváros mellett felépített karám, melyben élő állatokat lehet majd simogatni.

Cimborák Bábszínház az advent négy vasárnapján 16 órai kezdettel előadásokkal várja az ünnepre hangolódó gyermekeket. A bábszínházi előadásokat követően 17 órai kezdettel december 9-én bábkészítő műhellyel, december 16-án karácsonyi énektanítással és december 23-án karácsonyi meseolvasással kedveskedünk a gyermekeknek.

December 14-től december 24-ig a város Főterét Karácsonyi vásár teszi még hangulatosabbá. A hagyományos termékek mellett kulturális programokkal, koncertekkel, toronyzenével, helyszínen nyomtatható fotókkal és rengeteg meglepetéssel várunk minden korosztályt.

A rendezvények szervezői Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Cimborák Bábszínház.

Cikk megosztása