Az Országos Beruházási Alap (CNI) fogja társfinanszírozni egy új uszoda építését Sepsiszentgyörgyön – jelentette ki Árpád Antal polgármester. Elmondása szerint az uszoda a Szimeria negyedben vagy a Sportcsarnok környékén épülne fel.

„Az Országos Beruházási Alappal kötött megállapodás alapján mi fogjuk elkészíteni a Vadász utcai uszoda megvalósíthatósági tanulmányát. A beruházást az Országos Beruházási Alap fogja támogatni. Ebben az évben a beruházás megvalósíthatósági tanulmányát kell elkészíteni. Ha a tervezés és a kivitelezés együttes pályázata mellett döntenek, ha lesz rá költségvetés, ha a politikai konstrukció is megengedi, akkor jövő tavasszal elkezdődhet az építkezés – bár amint mindenki észlelhette, rengeteg feltételnek kell megfelelnie” – részletezte Antal Árpád polgármester.

Tavaly a polgármester rámutatott, hogy az Oltmező utcában lévő városi uszoda nagyon régi és veszteségesen működik.

„Gyakorlatilag évente több mint egy millió lejt költünk el a veszteségek fedezésére. Elemzéseink szerint a meglévő uszoda korszerűsítése több pénzbe kerülne, mint egy új, modern létesítmény építése. Úgy gondoljuk, hogy az új uszodát a Vadász utcába kellene felépíteni, mivel a városháza rendelkezik egy területtel az említett utcában…(…) Továbbá amint az új uszoda megépül, a régit bezárjuk, az épület sorsáról pedig később döntünk” – jelentette ki akkor a polgármester.

Cikk megosztása