Néhány hónappal azt követően, hogy egy fiatal pár könyvesboltot nyitott Sepsiszentgyörgyön, a város központjában újabb hasonló létesítmény nyílt a könyvbarátok nagy örömére. A csíkszeredai Gutenberg könyvkiadó – csíkszeredai, székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi boltjai után – Háromszéken is megvetette a lábát, saját kiadványaival, illetve más kiadók több száz termékével.

A Gutenberg Kiadó közel tízéves fennállása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kiadványai színvonalas illusztrációval jelenjenek meg, így hát természetes, hogy a tegnapi könyvesbolt-megnyitón egy kis tárlatot is bemutattak az érdeklődőknek a kiadó több könyvének képi anyagát megalkotó Kürti Andrea rajzaiból. A könyvillusztrálás mellett gyerekruhákat és színházi jelmezeket is tervező Kürti Andrea alkotói világát Zakariás Ágota művészettörténész ismertette az eseményre nagy számban összegyűlt közönséggel, méltatásában kiemelte, Kürti Andrea minden könyvhöz önálló vizuális világot teremt.

A most megnyílt könyvüzlet egyébként a kicsiknek szánt széles mesés-, mondókás- és verseskönyvek révén kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi gyerekirodalomra. A kiadó vezetői ráadásul azt tervezik, hogy ősztől kezdve heti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat a kis olvasóknak.

“Több olyan sepsiszentgyörgyi vásárlónk volt Csíkszeredában, akik folyton kérdezték, mikor jövünk már ide, és milyen jó lenne itt is egy könyvesboltot nyitnunk. Saját könyveinket és termékeinket kizárólag mi fogjuk forgalmazni Sepsiszentgyörgyön. A többi könyvkínálatot magyarországi és erdélyi újdonságok teszik ki. Hétfőn nyitottunk, és rengetegen jöttek el – úgy tűnik, hogy az emberek valóban érdeklődnek” – mondta el Tőzsér Kinga tulajdonos.

A Bodok szálló szomszédságában, a Bertis üzlet melletti egykori turkáló helyén működő könyvesboltban egyébként kedves olvasórészleg, illetve gyereksarok is várja a nagyobb és kisebb irodalomkedvelőket. (Covasnamedia, Háromszék)

Cikk megosztása