Kolozsvári hallgatók számára szervez találkozót a sepsiszentgyörgyi városvezetés június 20-án, hogy bemutassa számukra a sepsiszentgyörgyi munkalehetőségeket.

„Június 20-án találkozót szervezünk a kolozsvári diákokkal a BT Arénában. Valójában csak néhány standunk lesz, amelyekkel megpróbáljuk bemutatni a végzős vagy nem végzős kolozsvári hallgatók számára a munkalehetőségeket Sepsiszentgyörgyön, mind a helyi önkormányzatban, mind a kereskedelmi társaságokban” – jelentette be Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az esemény célja, hogy minél több fiatalt vonzzanak Sepsiszentgyörgyre, mondta a polgármester. Az érvekről, amelyekkel megpróbálják meggyőzni a hallgatókat, a polgármester kifejtette, hogy a város számos előnnyel rendelkezik, beleértve a vonzó béreket vagy a színes kulturális kínálatot, de azt is, hogy Sepsiszentgyörgy ideális hely a családalapításhoz – számol be a Covasnamedia.ro.

„Először is, úgy gondolom, hogy vonzóak a fizetések mind a helyi önkormányzatnál, mind a város számos kereskedelmi társaságainál. Hiszem, hogy Sepsiszentgyörgy ideális hely azoknak a fiataloknak, akik családot szeretnének alapítani. Sok modern város, gyönyörű város létezik, vagy olyan, ahol mozgalmasabb az éjszakai élet, de aki családot szeretne alapítani, annak szerintem Sepsiszentgyörgy a tökéletes hely. Ez volt az elképzelésünk 10 évvel ezelőtt. Azt mondtuk, hogy szeretnénk Sepsiszentgyörgyöt egy olyan várossá alakítani, ahol egy fiatal család két vagy három gyermeket nevelhet.  Ezért is van számon kulturális, szabadidős ajánlatunk. Nagyon tiszta város, ahol biztonságban lehet élni, ahol változatos kulturális és szabadidős programokat biztosítunk, és nem utolsó sorban nagyon jók az oktatási intézményeink. Nem minden ideális nálunk, de minden évben azon dolgozunk, hogy minden jobban működjön” – mondta Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala ugyanakkor számos eszközt bocsátott a hazaérkező fiatalok részére, amelyek megkönnyítik a hozzáférést bizonyos információkhoz és szolgáltatásokhoz. Ezek közé tartozik a YOUMIG nemzetközi projekt keretében kidolgozott sepsinet.ro weboldal, valamint további hasznos kezdeményezések a megyébe hazaérkező fiatalok számára. Ezek közül az egyik a Gyere Haza Program, amelynek keretében azok a hazaköltöző fiatalok, akik Sepsiszentgyörgyön ingyenes telket szeretnének kapni házépítésre, élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Cikk megosztása