A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokság első szakaszát április 6-a és 7-e között.

A sepsiszentgyörgyi bajnokság újdonsága a többi versenyhez képest, hogy két szakaszból fog állni: egy tájfutásból a város utcáin, illetve egy futásból a Városi Stadion atlétika pályáján. A tájfutó bajnoságot az nyeri, aki a két szakasz összesített eredményei alapján a legjobb idő alatt teljesíti a távokat.

Habár a tájfutás nem számít újdonságnak az országban, mégsem a legnépszerűbb sportok közé tartozik. A szervezők ez okból is szeretnék megkedveltetni ezt a sportágat a helyiekkel.

A városi tájfutás versenyzőinek egy körülbelül 3 kilométeres útvonalon kell végighaladniuk különböző, előre meghatározott pontok érintésével, melyeket a verseny kezdetekor kézbekapott térképeken jelölnek a szervezők. A versenyzők a szaladás közben döntik el, melyik útvonalakat választják ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül érjenek célba.

A versenyre több korcsoportban is lehet jelentkezni férfiaknak és nőknek egyaránt, az Elit kategória és a 18 és 25 év közöttiek 30 lejért, a 45, 55 és 65 éves kategóriák 25 lejért, míg a 14 évesek 20 lejért iratkozhatnak.

Bővebb információk a verseny hivatalos honlapján találhatóak (ITT), nevezni elektronikus formában lehet március 31-ig a radulyrobert@szereda.ro címen.

Cikk megosztása