Teljes kapacitással üzemel a június elsején megnyílt sepsiszentgyörgyi strand. Az elmúlt hétvégén dél körül már több mint ezren fürdőztek, de a legjobb napokon 2000 körül mozog a strand látogatóinak száma, a vendégek között pedig több az idegen, mint a szentgyörgyi.

A létesítményben egyébként olimpiai méretű úszómedence, egy 40 cm mély gyerekmedence, ötméteres csúszdát fogadó medence, 1,20 méter mély tanulómedence, valamint egy sodrófolyosóval és nyaki masszírozókkal ellátott élménymedence várja a látogatókat, a vízhőmérséklet 22–25 fokos. A vizes szórakozási lehetőségek mellett játszótér és röplabdapálya is várja az érdeklődőket, amely tollaslabdázásra is kiválóan alkalmas.

Bodor Loránd, a strandot működtető Sepsi ReKreatív igazgatója a Háromszék napilapnak elmondta, népszerű a létesítményük; ha jó az idő, általában tele van a strand, vasárnap mintegy 1800 látogatójuk volt, akik persze nem egyszerre voltak bent, hanem jöttek-mentek napközben.

Hétköznaponként 10 és 20 óra között tart nyitva a strand, a jegyárak pedig széles skálán mozognak: a standard belépő 20 lej, a kedvezményes (18 év alatti, 60 év feletti vendégeknek, valamint fogyatékkal élőknek) 8 lej, a délutáni (16 óra után) 15 lej, a családi csomag pedig (két felnőtt és három gyerek számára) 56 lejbe kerül. Hároméves kor alatt ingyenes a belépés, a napozóágy bérlése pedig 8 lej. Többféle bérletcsomag is a vendégek rendelkezésére áll, amelyekről a ReKreatív honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. A 14 éven aluli gyerekek csak nagykorú felügyelete mellett vagy írásos szülői engedéllyel léphetnek be a medencetérbe, az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető a honlapról.

Cikk megosztása