Révbe ért a Tekerj egy jó célért akció hónapokon keresztül zajló gyűjtése: elkészült az ingyenes biciklijavító állomás Sepsiszentgyörgy központjában.

 

Használatba adták a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) nyolcadik köztéri befektetését, egy biciklijavító állomást és pumpát a Bodok szállóval szembeni Bertis Gold üzlet előtt. A befektetés értéke 7000 lej, ezzel közel 83 ezer lejre emelkedik az alapítvány közösségi hasznosulásra kivitelezett projektje.

A HKA által tavaly szeptemberben megszervezett Tekerj egy jó célért akció keretében erre a célra 6000 lej adomány gyűlt össze, ez azonban csak részben fedezte a (helyi forgalmazó híján) külföldről beszerzett profi felszerelés árát, amelyet 1000 lejjel az alapítvány is felpótolt – mondta el Bereczki Kinga, a HKA ügyvezető igazgatója.

Az akció lebonyolításában jelentős volt a Bertis üzlet hozzájárulása, anyagilag támogatta a Bani Market és Fleckhammer Ottó, illetve az adománygyűjtő köröket ténylegesen letekerték a Hpress, a Zarah Moden nadrággyár munkaközösségének és a Junior Business Clubnak a tagjai.

A biciklijavító-állomáson kívül az alapítvány a korábbi években biciklitartókat, pingpongasztalokat, kosárlabdapalánkokat helyezett el a város különböző pontjain, illetve két mozgásparkot, egy kutyafuttatót is megépített. Mindezen befektetések összértéke 82.658 lej. (Székely Hírmondó)

Cikk megosztása