Megvédte bajnoki címét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, a Nemzeti Liga döntőjének ötödik, hazai mérkőzésén elképesztő végjátékban fordított és harcolta ki a győzelmet a Szatmárnémeti VSK ellen.

A Székelyhon beszámolója szerint az első négy mérkőzéshez hasonlóan szoros volt a mindent eldöntő ötödik összecsapás is. Az elején a háromszéki együttes volt előnyben, a második negyedben aztán hátrányba került, a szünetben a vendégek mindössze egy ponttal vezettek. A döntő második része nagyon rosszul kezdődött a Sepsi-SIC számára, a szatmáriak ugyanis zsinórban tizenegy pontot szereztek. Ezután megkezdték a felzárkózást a hazaiak, de sokáig nem tudták utolérni a vetélytársukat. Két perccel a vége előtt Szatmárnémeti még hat ponttal vezetett, a végéig azonban már nem volt eredményes, a szentgyörgyiek pedig Demeter, Gödri-Părău és Topuzovic révén kilenc pontot dobtak, ezzel megfordították az eredményt. Sikerével a Sepsi-SIC sorozatban a negyedik bajnoki címét szerezte meg. Ezzel idén is duplázni tudott, hiszen korábban a Román Kupát is megnyerte riválisával szemben.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, döntő, 5. mérkőzés: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 59–56 (15–11, 10–15, 12–15, 22–15). Sepsi-SIC: Slamova 12 (3), Higgins 12, Gödri-Părău 11 (1), Solopova 7 (1), Demeter 6, Topuzovic 6, Pasic 5, Șipoș, Kovács, Mîrne-Nagy. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Borítókép: Sepsi-SIC Facebook-oldala
Cikk megosztása