Bőven akadt résztvevője az idén már harmadszor útjára indított Cycle to work, azaz Biciklivel munkába elnevezésű rendezvénynek. Volt olyan résztvevő, aki ugyan később dolgozik, de a jó célért, illetve a friss reggeli hangulatért mégis kikászálódott az ágyból, hogy nyeregbe pattanhasson.

A szervezők az ingyenes, helyben elvégzett kisebb javítások, igazítások mellett ropogós süteménnyel is kedveskedtek az arra tekerőknek, és az egyik kezdeményező, Kiss Bence közölte, hogy több cég is ad különféle kedvezményeket a bringásoknak. Az is elhangzott: a kerékpárosnak sem a parkolásra, sem a forgalmi dugóra nincs gondja, és a környezetet sem szennyezi, miközben saját egészségéért is tesz valamit. Ezt egyre többen ismerik fel, a szerelőműhelyek növekvő terheltsége minden statisztikánál jobban mutatja, hogy a kerékpározók száma térségünkben is gyorsan emelkedik.

Sokkal gyorsabban, mint az őket kiszolgáló infrastruktúra, habár az önkormányzat is próbálja a gépjárművekről a „zöld” közlekedés felé terelni a dolgokat. Erről Kelemen Szilárd tanácstag beszélt, elmondása szerint az utcafelújítások során mindig megvizsgálják, hogy lehet-e biciklisávot kialakítani, és több más létesítményre is pályázott már a város. Lesz például három új gyakorlópálya – egy extrém jellegű és két olyan, ahol a gyermekek biztonságosan tanulhatnak biciklizni –, de tervezik a Kököstől Sepsiszentgyörgyig tartó bicikliút megépítését is, ami ingázóknak és biciklis kirándulóknak egyaránt jól fog majd – – számol be az eseményről a Háromszék napilap.

Borítókép: Albert Levente/Háromszék
Cikk megosztása