Túl van az ezredik vetítésen a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex, ahol idén 21 ezer néző ült be vetítésre.

A 2017. január 27-e óta működő sepsiszentgyörgyi Művész Mozi vezetősége arról tájékoztatott, hogy a háromszékiek mellett Hargita és Brassó megyei visszajáró vendégeik is vannak. A Művész Mozi Facebook-oldalát jelenleg 6 000 érdeklődő kedveli és követi. A nyitás óta folyamatos érdeklődés övezi a műsorkínálatot, illetve a tematikus rendezvényeket, a külön időpontos vetítésekre egyre több iskolai és óvodai csoport látogat el, nyáron pedig különböző tematikus táborok résztvevői lesznek a mozi vendégei – írja a Maszol.

A sepsiszentgyörgyi mozi nyáron is a megszokott programmal, hétköznapokon 16-23 óra, illetve hétvégén 11-13 és 16-23 óra között várja a nézőket.

Az elmúlt egy év toplistás filmjei között említik a Bohém Rapszódia, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, a Csillag Születik, és a Lajkó: cigány az űrben játékfilmeket, valamint az Így neveld a sárkányodat 3, a Grinch és az Asterix – A varázsital titka animációs filmeket.

Nevéhez méltóan a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban a hollywoodi nagyprodukciók mellett helyet kapnak az európai művészfilmek is, valamint gyakran kerülnek vetítésre magyar és román alkotások. Emellett eleget tesznek a közönség sorából érkező kéréseknek is: külön kérésre vetítenek iskolás és óvodás csoportoknak animációkat, ifjúsági és ismeretterjesztő filmeket.

A Művész Mozi tavalytól még több magyar szinkronos filmet kínál, hiszen a heti átlag 12 filmből 4-5 alkotást már magyar szinkronnal láthat a közönség. Az erdélyi magyar ajkú nézők örömére ugyanis sikerült elfogadtatni azt a sepsiszentgyörgyi törvénykezdeményezést, amely lehetővé tette a magyar szinkronos filmek hivatalos vetítését. A sepsiszentgyörgyi mozi nemcsak filmvetítéseknek, hanem rendhagyó filmbemutatóknak is otthont ad: a januárban ünnepelt magyar és román kultúra napján hazai és magyarországi filmalkotások vetítettek. Emellett az elmúlt években olyan produkciókat is bemutattak, amelyekben helyi művészek kaptak szerepet.

Cikk megosztása