Ingyenes internetelérést biztosít Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város több közterén, illetve létesítményében. A helyszínekről ezután egyeztetnek a kivitelezővel.

Sepsiszentgyörgy az egyik nyertese az Európai Bizottság által meghirdetett WIFI4EU első kiírásának, amelynek értelmében 15000 euró értékben a város néhány közterén, létesítményében ingyenes vezeték nélküli internetet fognak biztosítani.

Buja Gergely, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata Pályázati Irodájának vezetője ismertette, hogy a jövő hét folyamán fogják aláírni a támogatási szerződést az Európai Bizottsággal a 15000 euró értékű váltóról (voucherről). A szerződéskötés után az önkormányzatnak egy szakcéget kell választania, amely majd megoldja a kiválasztott helyszínek ingyenes wifi-vel való ellátását, a szolgáltatás elvégzése után a szolgáltatás összegét az Európai Bizottság utalja majd a szakcégnek.

A lehetséges helyszínekről zajlottak előzetes egyeztetések a polgármesteri hivatalon belül, viszont a pontos helyszíneket a szakcéggel való egyeztetés után tudják csak leszögezni, mivel információkat kell kapjon az önkormányzat arról, hogy a 15000 euró hány helyszín felszerelését fedezi. A tervek között szerepel a Sepsi Aréna, a Városi Stadion, vagy a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött található park.

A terek, létesítmények ingyenes wifi-vel való felszereltsége a szakcég kötelezettsége, a támogatás keretein belül, viszont a működtetés teljes mértékben az önkormányzat hatáskörébe fog tartozni.

„A WIFI4EU projekt beleilleszkedik a sepsiszentgyörgyi digitalizációs tervekbe” – hangsúlyozta ki Buja Gergely, a Pályázati Iroda vezetője, kiemelve, hogy a digitalizáció terén még számos projektre számíthatunk a jövőben.

Cikk megosztása