A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában megkezdődött az iratkozás az After school programra, I-XI. osztáyos diákok számára.

Kerekes Jenő, az intézmény igazgatója a WeRadionak elmondta, hogy a program második kiadása június 17-én keződik és két héten keresztül tart – ez alatt az időszak alatt mintegy 100 sepsiszentgyörgyi diák kapcsolódik be a Tanulók Háza tevékenységeibe és vesz részt a hasznos interaktív foglalkozásokon.

“Minél változatosabb programot készítünk elő, hogy a kicsik jól éreezzék magukat, mivel ez a legfontosabb. Naponta 9 órától, hétfőtől péntekig modern tánccal indítjuk a napot, Molnár Enikő oktatóval. Olyan programokat tervezünk, mint az Ügyes kezek vagy a Fantáziaműhely, de lesz carting, néptánc, úszás, asztali tenisz vagy séta a városban, ahogy az időjárás engedi. A gyerekek máris megkezdték a beiratkozást, főként azok, akik már az előző évben is voltak. Jelenleg mintegy 40-50 beiratkozott diákunk van” – magyarázta Kerekes Jenő. Az igazgató hozzátette, a tavaly kísérleti jelleggel indított program azt a célt is szolgálta, hogy segítsen a munkába járó szülőknek a nyári vakáció elején.

“Két olyan hét van, amikor a gyerekek iskolába sem járnak, otthon sincsenek, a szülők pedig még nem tudnak szabadságra menni. Ráadásul mind én, mind a kollégáim azt éreztük a tavaly, hogy ennek a programnak nagy volt a népszerűsége, mert a tavaly beiratkozott gyerekek közel 40 százaléka visszajött idén is, ami számunkra nagy dolog” – tette hozzá Kerekes Jenő.

Az After school 2019 programra történő beiratkozás június 13-ig lehetséges, a következő e-mail címen: pcsfantugheorghe@gmail.com, vagy telefonon a 0729 828 102-es telefonszámon.

Cikk megosztása