Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala megtette az első lépést, amelynek célja az ügyintézési folyamatok egyszerűsítése a városlakók számára, illetve a bürokrácia csökkentése.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata pályázatot nyert, amelynek segítségével elsősorban a belső adminisztratív folyamatok egyszerűsítésére fog hangsúlyt fektetni, majd azt követően optimalizálja a dokumentumok intézményen belüli útját, és legvégül egy online informatikai rendszert épít ki a városlakók számára. A pályázat az Adminisztratív Kapacitásfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, a szerződés aláírására ezen a héten kerül sor.

A pályázat célja a polgármesteri hivatal belső folyamatainak felmérése, a dokumentumok útjának pontos kiépítése, illetve azok egyszerűsítése és optimalizálása. Mindezeket követően egy informatikai rendszert fognak kiépíteni, amely lehetőséget biztosít az elektronikus archiválásra, a dokumentumok elektronikus kezelésére, de lehetővé teszi majd az online ügyintézést is.

A pályázat keretében megvalósított elektronikus rendszer egyszerűsített, bárhonnan és bármikor elérhető, hatékony megoldást kínál majd a lakóknak.

A projekt összértéke 2,9 millió lej, amelynek 95,5 százalékát Európai Uniós alapok, a többi 4,5 százalékot pedig önrészként Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala fedezi. A pályázat megvalósításának időtartama 30 hónap.

A Helyi Tanács egyhangúlag elfogadta a pályázatra vonatkozó határozattervezetet a december 17-i rendkívüli ülésen.

Cikk megosztása