A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér nyerte az Országos Kulturális Alap (AFCN) „Kitartás a kultúrában”-díját. Az elismeréseket a román kultúra napján, január 15-én adták át Bukarestben.

A „Kitartás a kultúrában”-díj a több mint tíz éve tevékenykedő kulturális szervezeteknek jár. A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér a honlapján szereplő információk szerint 2010. április 1-jén kezdte el működését, de az alapítók és a kiállítótér működtetői – Kispál Attila, Kispál Ágnes-Evelin és 2013-ig Vetró Bodoni Barnabás – már az azt megelőző években is több művészeti eseményt szerveztek Sepsiszentgyörgyön és környékén. Az egyéni és csoportos kiállítások szervezésén kívül a MAGMA szakmai előadások, beszélgetések, viták, filmvetítések, műhelyfoglalkozások helyszíne, és on-line illetve hagyományos kiadványok létrehozását is vállalja.

A kedd esti gálán a kategória 2017-es győztese, a kolozsvári Tranzit Alapítvány képviselői adták át az elismerést. Az AFCN negyedszer díjaz civil szervezeteket és kulturális menedzsereket, 11 kategóriában. A 2018-as jelöltek között volt kulturális vállalkozások kategóriában az erdélyi kastélyok hasznosítását célzó Kastély Erdélyben programot bonyolító kolozsvári PONT Csoport is.

Cikk megosztása