Ingyen parkolóhely és kedvezményes belépők járnak idéntől a legalább háromgyerekes sepsiszentgyörgyi családoknak. Január 25-ig lehet benyújtani az igényléseket.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta azt a határozattervezetet, mely alapján különböző juttatásokkal segítik azokat a Sepsiszentgyörgyön állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkező családokat, amelyeknek három vagy annál több gyermek tagja.

A helyi érdekeltségű többéves program meghonosítására irányuló határozattervezet azokat a családokat érinti, amelynek tagjai Sepsiszentgyörgyön állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkeznek. A program célja az egészséges életmód népszerűsítése és a Helyi Tanács hatáskörébe tartozó közszolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése, ezáltal az életminőség javítása.

A program előterjesztésekor Sztakics Éva-Judit alpolgármester hangsúlyozta a közösségbe való befektetés fontosságát, ezzel a tanácshatározattal Sepsiszentgyörgy még vonzóbb város lesz.

Az Antal Árpád András polgármester által kezdeményezett és a Helyi Tanács által elfogadott határozat értelmében

a legkevesebb három gyermekkel rendelkező családok ingyen parkolóhelyet kapnak, a kulturális intézményekbe 75 százalékos árkedvezménnyel léphetnek be, az önkormányzat sepsiszentgyörgyi és sugásfürdői szabadidőközpontjait és azok programjait szintén 75 százalékos kedvezménnyel látogathatják.

Ahhoz, hogy ezekben a kedvezményekben részesüljenek, a szülőknek munkahellyel, és állandó vagy ideiglenes sepsiszentgyörgyi lakhellyel kell rendelkezniük, a tanulóknak pedig nem lehet évi 20-nál több igazolatlan hiányzásuk.

A kedvezményekben a legkevesebb háromgyermekes családok mindaddig részesülnek, amíg a legfiatalabb családtag be nem tölti a 18-ik életévét.

A program első évében a kérések leadási határideje 2019. január 25-e, ezt követően december 1-től 20-ig az elkövetkező évekre vonatkozóan.

Cikk megosztása