Egy játszótér a gyerekeknek, ahol a kicsik kedvükre játszhatnak és rajzolhatnak, és egy terasz, ahol bárki csendben el merülhet az Andrei Mureșanu Színház (TAM) mobil könyvtárából kölcsönzött olvasmányában, egy hideg ital társaságában. A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház, a Művész Mozi és a szabadtéri olvasás szerelmeseinek egész nyáron lehetőségük lesz kihasználni az alkalmat.

A terasz, amelyet május közepén nyitottak meg a TAM Könyvtár szomszédságában (a Művész Mozi bejárata mellett) egy színes, vidám térrel gazdagodott kedden, ahol a kicsik elfoglaltságáról egy krétával ellátott rajztábla, színes labdácskákkal ellátott kissátor, illetve néhány focilabda alakú fotel gondoskodik, így ők sem unatkoznak, míg a szülők a teraszon pihennek – számol be a WeRadio.

„Még ha a TAM vakációzik is, a Művész Mozi minden korosztályt bő választékkal vár. A mai naptól kezdődően, a teraszon külön sarok várja a kicsiket. Így szeretnénk elviselhetőbbé tenni hiányunkat – olvasható a TAM Facebook bejegyzésében.

Az Andrei Mureșanu Színház hivatalosan június 23-án zárta a 2018-2019-es évadot, a „Nimic, dar parcă îmi vine să mor” c. előadással, Vlad Chiriță rendezésében. A színészek szeptember elsején, a 2019-2020-as évad hivatalos nyitó ünnepségén térnek vissza.

Az intézmény vezetősége bejelentette, hogy háromféle előfizetés közül választhatunk majd: Klasszikus (10 választott előadás az aktuális repertoárból) – ára 100 lej, Gazdaságos (10 választott előadás az aktuális repertoárból), diákoknak, egyetemistáknak, ill. nyugdíjasoknak szól, 65 lejbe kerül, az utolsó pedig Törpe (4 meghívott előadás: az ország különböző gyerek- és animációs színházai), 30 lej értekben.

A bérletek továbbra is kiválthatóak párban, ez esetben a megnézendő előadások száma a felére csökken.

Cikk megosztása