Új színfoltja lesz a Szent György napoknak a SzimPlatz, amely hazai kézműves sörökkel, változatos és egyedi gasztronómiai kínálattal, illetve zenei programokkal várja a fesztiválozó közönséget.

Különleges hangulatú, fesztivál jellegű helyszínnek nevezte Erdély András, a Szent György napok szóvivője a Szimpla romkocsma előtti, SzimPlatznak keresztelt teret, amely a környezettudatosság vonatkozásában is egyedi lesz: az ötletgazdák arra törekszenek, hogy hulladékmentessé tegyék azt, így az árusok ehető vagy újrahasznosítható anyagokba, esetenként betétdíjas, visszaváltható csomagolásban kínálják termékeiket – írja a Háromszék.

A programokért felelős Knop Ildikó szerint a szervezők pótolni szeretnék az alternatív helyszínt, mivel van egy olyan közönségtípus, amely számára fontos programokat biztosítani. A Szimpla romkocsma által ajánlott együttműködés éppen ezt szolgálná: fiatal felnőtteknek, fesztiválok látogatóinak kínálnak alternatívát, illetve mindazoknak, akik szívesen kipróbálják a városunkban nem mindig elérhető gasztronómiai ínyencségeket.

A sör és ételkínálatot délutánonként koncertek egészítik ki, ám a téren felállított színpadon délelőttönként is lesz majd műsor, népzenei programok mellett többek közt az Outsider Music Feszt fellépőit is hallhatja a közönség – vázolták a szervezők.

Józsi Győző, a Szimpla tulajdonosa leszögezte, ragaszkodtak ahhoz, hogy kínálatuk semmilyen tekintetben ne jelentsen konkurenciát, sokkal inkább kiegészítője legyen a Szent György Napoknak.

A hazai kézműves sörgyártók közül 11 termelő nedűit lehet majd megkóstolni, a harapnivalót pedig a street food mozgalom 14 képviselője biztosítja a városünnep hétvégéjén, május 3–5. között. A szervezők szerint olyan ínyencségeket lehet majd kipróbálni, melyekre máskor nem adódik lehetőség Sepsiszentgyörgyön, egyebek mellett görög és indiai specialitásokat, különböző desszerteket: töltött kürtős kalácsot, moldvai réteseket, francia palacsintát, kézműves fagyit és a méltán népszerű olasz desszertet, a cannolit is, valamint grill- és barbeque különlegességeket, hamburgert egyaránt.

A zenei kínálat is legalább ennyire sokrétű: május 3-án a sepsiszentgyörgyi Prezeng, majd a Midnight Buzz és a Rehab Nation koncertezik, május negyedikén a Temple Invisible, a Baba Dochia és a Voodoo Papa lesz hallható a SzimPlatzon, míg vasárnap, május 5-én a Speiz Boiz, illetve a Meszecsinka szórakoztatja majd a fesztivál közönségét.

fotó: szimpla
Cikk megosztása