Rövidesen ingyenesen átvehetők a szelektív és konyhai hulladék tárolására alkalmas tárolók a TEGA Rt-től.

A sepsiszentgyörgyi hulladékgazdálkodási és köztisztasági vállalat kezdetben a következő helyszíneket érinti: László Ferenc utca, Hársfa sétány, Jövő utca, Árnyas utca, Vasile Goldiș utca, Fáklya sétány, Domb utca, Stadion utca, Andrei Șaguna utca, Benedek Elek utca, Testvériség sétány, Hőközpont utca, Rövid utca.

Mint ismeretes, 2020-ra Romániában minden településen a hulladékok 50%-át szelektíven kell gyűjteni, hogy újrahasznosíthassák. Amennyiben nem így történik, az adott településre az Európai Unió, a csatlakozáskor aláírt szerződés értelmében, büntetést szab ki – ezt pedig a város polgárainak kell megfizetniük.

A város tömbházaiban eddig is külön gyűjtötték a csomagolóanyagokat (papír, műanyagok, fém), illetve az üveget, minden egyéb a vegyesbe került. A TEGA ezentúl hetente két alkalommal a tömbházak ajtajából elszállít mindent, ami biológiailag lebomló. Ezeket a hulladékokat azokba a szürke vedrekbe kell majd gyűjteni, amelyeket ingyenesen vehetők át a vállalattól. Ezeket az edényeket hetente két alkalommal ürítik, ebbe kerül majd a konyhai hulladék, növények, ételmaradékok, bármi, ami szerves anyag.

Továbbá átvehető egy zöld színű, erős anyagból készült zacskó is, melynek annyi a célja, hogy számtalan alkalommal legyen használható, lecsökkentve így a plusz műanyag hulladéktermelést.

Cikk megosztása