Az idei év elsődleges feladata a tömbházak körüli parkolók, sétányok és járdák felújítása lesz, amelyeknek legalább egyharmadát szeretnénk rendbe tenni az év végéig – mondta el sajtótájékoztatón Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az elmúlt évek folyamán olyan nagy beruházások kivitelezésére összpontosított, amelyek nagy odafigyelést, sok időt igényeltek és bár hozzájárultak a város rangjának emeléséhez, elvonták a figyelmet a város olyan „apró dolgairól”, amelyek megnehezíthetik a lakók mindennapjait. „Ezért az idei év elsődleges feladata a tömbházak körüli parkolók, sétányok és járdák felújítása lesz, amelyeknek legalább egyharmadát szeretnénk rendbe tenni az év végéig” – hangsúlyozta Antal Árpád András polgármester az év első sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzat tervei szerint ezeket a munkálatokat a Sepsi Út-Építő Kft és a kertészet munkatársai fogják elvégezni. Ugyanakkor a tavaly megkezdett útjavítási munkálatok befejezésére is sor kerül az idén tavasszal. Ezeken kívül újabb nagyobb utcák felújítása is szerepel a tervek között, vannak aláírt kivitelezési szerződések, így csak a munkakezdési parancsot kell majd kiadni, amint azt az időjárás engedi. Némely helyszínek esetében pedig már zajlik a közbeszerzési folyamat.

Az idei év és a jelenlegi mandátum másik fontos prioritása az oktatási intézmények fejlesztése, ennek folyamata már korábban elindult. A Mikes Kelemen Elméleti Líceumban tavaly óta zajlik a korszerűsítés, idén a Székely Mikó Kollégium és a Mihai Viteazul Főgimnáziumban is megkezdődnek a munkálatok. Ezekre egyenként nyolc millió lejes támogatást sikerült szerezni az Országos Fejlesztési Programból, az összeg azonban csak a felújítás értékének 40 százalékát fedezi. A fennmaradó különbséget az önkormányzatnak saját forrásaiból kell előteremteni. Az épületek külső szigetelése pályázatok segítségével valósul majd meg. „A 2021-es év végéig, infrastruktúra szempontjából, a sepsiszentgyörgyi tanügyi intézmények nagy többsége a 21. századi követelményeknek megfelelően lesz felszerelve” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Továbbá az idei tervek között szerepel, hogy a kis stadiont a befejezéshez közeli állapotba hozzák, így az előző évekhez viszonyítva, az itt zajló munkálatokra nagyobb összegeket fordít majd az önkormányzat.

Cikk megosztása