Déli csücskétől az északi határig készül átszelni Olaszországot biciklivel egy sepsiszentgyörgyi fiatalember.

Egy sepsiszentgyörgyi dizájner, Bagoly Levente, aki egyébként versenyszerűen is kerékpározik, újabb megmérettetésre készül: április 25-május 1. között részt vesz az Italy Divide nevű versenyen, hogy átszelje Olaszországot déltől északig, mintegy 1250 km hosszan.

“Elég nehéz útvonal lesz, a hegyeken keresztül. A versenyre 200-an neveztek be az egész világról, nagyon kemény sportolók, tehát magas színvonalú verseny várható” – mondta el Bagoly Levente. Szerinte, ha minden a tervek szerint alakul, 3-4 nap alatt teljesíteni tudja a távot, rajongói pedig Facebook-oldalán követhetik.

Két évvel ezelőtt Bagoly Levente 19. helyezést ért el a Belgium-Görögország útvonalon zajló Transcontinental Race-en. Akkor 12 nap, 14 óra és 15 perc alatt 3998 kilométert tekert le két keréken.

A tavaly a világ egyik legnehezebb versenyén, a kirgizisztáni Silk Road Mountain elnevezésűn végzett a második helyen, megelőzve közel száz versenyzőt. Az 1725 km-es távot 9 nap, 3 óra és 30 perc alatt teljesítette.

A szabályzat értelmében a versenyzőket nem segítheti a csapatuk, így csak arra támaszkodhatnak, amit magukkal visznek, vagy amit útközben találnak.

A fiatalember többéves bukaresti tartózkodást követően tért vissza Sepsiszentgyörgyre, az utóbbi években pedig többször biciklizett nagy távolságokat: 2013-ban például Bukarestből Barcelonáig tekert, hogy megtekintse Antoni Gaudi alkotásait, majd meglátogatott néhány európai nagyvárost, köztük Párizst, Londont, Brüsszelt, Amszterdamot, Koppenhágát, Berlint, Prágát, Bécset és Budapestet – természetesen kerékpárral.

2014-ben meg sem állt a török-iráni-iraki határig, ahonnan Grúziába tekert, majd hajóval Odesszába. Az ukrán tengerparti városból hazáig biciklizett, később pedig Norvégiába ment el, 5000 km-t pedálozva. (WeRadio)

Cikk megosztása