Nemcsak az adventi koszorú, hanem Sepsiszentgyörgy központjának teljes adventi díszlete szép példája a helyi összefogásnak: itteni alkotók kreatív munkái teszik hangulatosabbá a karácsonyváró időszakot a megyeszékhelyen.

Betlehemes gyermekváros az Erzsébet parkban

Az ünnepre való hangolódás jegyében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata téli gyermekvárost épített a legkisebbeknek. A meseváros a bethlehemi hangulatot idézi és Kis Jézus születésének körülményeit mutatja be az Erzsébet park kőszínpad mögötti részében.

A kültéri díszlet központi eleme az állatokkal teli istálló, ahol a szalma közt Kis Jézust és a szent párt láthatjuk. Az elemek közt megtaláljuk a Betlehembe igyekvő három királyt és a pásztorokat a juhnyájukkal együtt, akiket a betlehemi fényes csillag vezényel az útjukon. A várost körülvevő egyedi tervezésű házak városunk otthonainak jelképei, hiszen mi mindannyian részesei vagyunk a szent este csodájának.

Az alkotás a Cimborák Bábszínház Az Ég ölelkezett ím akkor a földdel… című előadás díszletének kültéri adaptációja, melyet Simó Enikő helyi képzőművész tervezett, sajátkezűleg rajzolt és festett.

A gyermekváros szomszédságában december 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap élő betlehemmel várnak mindenkit. Az AgroSic közreműködésével élő állatokat, köztük tehenet, bárányokat, lovat, szamarat és nyulakat lehet majd simogatni az erre a célra megépített karámban.

Kerékpáros fényinstalláció a Főtéren

A Főtér fénypontja idén a hármas tandem kerékpár, amely egy geodóm formájú installáció alatt helyezkedik el és hexagon ülőkék is tartoznak hozzá. A kerékpár hajtásával fények kapcsolódnak fel az installáció elemeiben. A kerékpárt egyszerre maximum három ember használhatja, akik folyamatosan szinkronban kell legyenek társaikkal, mivel a pedálpárok egyszerre forognak, egyiket hajtva a másik kettő is forog.

A hármas kerékpár és a fényinstalláció a Vocalcycle kerékpárműhely részéről Molnár Hunor munkáját dícséri. A köztéri világító hexagon ülőkék, melyek szintén összeköttetésben állnak a kerékpárral, a Kubitstudio munkája, a kivitelezők Fülöp Csenge és György Előd.

Óriási adventi koszorú

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata immár kilencedik éve szervez közös adventi gyertyagyújtást a Főtéren. Az adventi koszorú Bagoly Zsuzsa tervei alapján valósult meg, azt a koncepciót követve, hogy a koszorú a városunkat jelképezze, ezért kerültek idén a koszorúra városfotókkal ellátott díszek. Az adventi koszorú igazi példája az összefogásnak, ugyanis a fenyőágakat a kertészet munkatársai fonták, a fáklyákat nap mint nap az önkormányzat munkatársa cseréli, illetve a lángot a Helyi Rendőrség munkatársai gyújtják meg, a díszeket pedig egy helyi cég, a MultiNr vitelezte ki.

Ünnepi fényben a kőszínpad

Városunk Főterének kőszínpadára egy mobil színpadtető került, ami fel- és leszerelhető, a fából készült tartóelemeket ponyvaborítás egészíti ki. A színpad borítása jól illeszkedik a környezetébe, diszkrét és ugyanakkor egy ünnepélyes hangulatot kölcsönöz a térnek. Az ötlet kivitelezése szintén egy helyi cég, a Bi-Turn Cons munkáját dícséri.

Fényboltív az Erzsébet park hídján

Az idei karácsonyi világítás egyik meglepetése a szintén helyi cég által tervezett és kivitelezett Erzsébet parkban található fényboltív, mely a tó feletti hídra van rögzítve. Az alagút fényfüzérrel díszített boltívei meghitt hangulatot varázsolnak a tó felé, amely közkedvelt helyszíne az ünnepi pillanatok megörökítésének.

Művészetis diákok kirakatrajzai

Idén első alkalommal a Plugor Sándor Művészeti Líceum rajz szakos diákjai tervezték és kivitelezték a Művész Mozi, illetve Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ablak- és bejáratdekorációját. A Polgármesteri Hivatal főépületének bejáratát és az ügyfélfogadó iroda kirakatát Hosszú Zoltán pedagógus irányításával a X. A osztályosok, a Művész Mozi by Cityplex bejáratát Hajdú Enikő tanárnő vezetésével a IX. C osztályosok, a Városimázs Iroda ablakait pedig Beteg Zsuzsa tanárnő irányításával a VIII. C osztályosok varázsolták szebbé egyedi rajzaikkal.

A Plugor Sándor Művészeti Líceum IX. C. osztályából közreműködött: András Lidia, Bács Cristian, Coman Andrei, Nenciu Ioana, Radu Oana Alexandra, Szőcs-Gor Andrea és Boros Eduárd. A X. A. osztályból közreműködött: Csutak Robert, Incze Ivette-Orsolya, Finta Kincső, Majos Beáta Etelka, Kölcze Renáta, Gergely Hanna, Mezei Ibolya és Debreczi Szidónia. A VIII. C. osztályból közreműködött György Hajnalka és Kelemen Szilvia.

Cikk megosztása