Melyek Sepsiszentgyörgy jelenlegi problémái, és milyen megoldások léteznek ezek orvoslására? Ezekre a kérdésekre próbál választ adni több mint 60 helyi gimnazista, akik azt tanulták meg, hogyan találjanak kreatív módszereket a problémamegoldásra. Ötleteiket május 29-én, szerdán 17 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.

Idén tavasszal sepsiszentgyörgyi középiskolások kapcsolódtak be az INNOVATORY programba és keresték a megoldásokat a városban fellelhető problémákra.

Az elmúlt hetekben több tucat diák dolgozott azon, hogy megoldásokat, konkrét prototípusokat készítsenek általuk azonosított problémákra. Az INNOVATORY Gálán be is mutatják ezeket, a projekt pedig díjazza a legjobb ötleteket.

A PONT Csoport által kezdeményezett és lebonyolított INNOVATORY célja egy olyan kompetenciafejlesztő program megvalósítása, amely hozzásegíti a középiskolás diákokat ahhoz, hogy adott társadalmi kihívásokat azonosítsanak, illetve új, innovatív megoldásokat dolgozzanak ki tanárok segítségével.

A program a következő elvi és módszertani eszközökre épül: csapatmunka, kritikus gondolkodás, empátia, megoldásorientált tervezés, konstruktív kommunikáció, csapat iránti tisztelet, célcsoport és érintettek körére fókuszálás. Mindezek számára a Design Thinking módszertana nyújt átfogó szakmai keretet.

Az INNOVATORY szentgyörgyi kiadása Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben valósul meg. Támogató: a Bethlen Gábor Alap.

Cikk megosztása