Elektromos meghajtású járművek számára szeretne létrehozni három új töltőállomást Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A helyszíneket megtalálta, a pályázás ezután következik.

 

Áldását adta Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra a kezdeményezésre, hogy elektromos meghajtású járművek számára építsenek töltőállomásokat a városban. A környezetvédelmi alapnál kiírt pályázathoz már készül is a dokumentáció, miután sikerült megtalálni a megfelelő helyszíneket a töltőhelyek kialakításához.

Sztakics Éva alpolgármester szerint ugyanis nehéz dolga volt a városházának. Mint a Háromszék napilapnak elmondta, olyan, a város tulajdonában álló, telekkönyvezett területet kellett találniuk, amelynek közelében transzformátorállomás is található a hirtelen megnövekedő áramfelvétel biztosítására. Így esett a választás a Művész Mozi melletti parkolóra, a Sepsi Aréna parkolójára, valamint a sugásfürdői parkolóra. A három töltőállomás megépítése 771 ezer lejbe kerül, ennek 10 százalékát a város önrészként biztosítja.

A teljesen elektromos autók tulajdonosainak Sepsiszentgyörgy önkormányzata egyébként nagy kedvezményeket biztosít: ingyenes a parkolás számukra, és gépjárműadót sem kell fizetniük, a hibrid járművekre pedig csak 25 százalékos az adó.

Cikk megosztása