A fiatal vállalkozók támogatását célzó Start-Up Nation program óvásainak elbírálása a jövő héten fejeződik be, és július 15-én teszik közzé a nyertes pályázatok végleges jegyzékét.

Ştefan Oprea üzleti környezetért felelős miniszter szombaton elmondta: bár a kedvezményezettek végleges listája csak július 15-én válik nyilvánossá, a biztos nyertesek közül több mint hétezerrel már aláírták a szerződést.

A miniszter szerint a program egyik fő célja a vállalkozói szellem újraélesztése, e tekintetben pedig már jól érezhető a hatása. „A program 2017-es elindítása előtt nullához közelített a vállalkozást indítani kívánó fiatalok száma, ami nagyon súlyos volt. Ekkor előálltunk a kezdő vállalkozóknak szánt Start-Up Nation programmal, és jelenleg a szociológiai felmérések szerint tízből hat fiatal vállalkozó kíván lenni. Ez egyértelműen a Start-Up hatása” – fogalmazott. A 2018-as Start-Up program során a 2017. január 30-a után létesített, termelés, kreatív ipar, szolgáltatások és kereskedelem terén tevékenykedő cégek pályázhattak legfeljebb 200 ezer lejes vissza nem térítendő támogatásra. (Háromszék)

Cikk megosztása