Ma délben zárul a szavazás a Com’ON Sepsiszentgyörgy benevezett kezdeményezéseire. Azok a kezdeményezések kerültek a szavazási szakaszba, amelyek a technikai ellenőrzés után, az esetleges kiegészítések nyomán megfeleltek a feltételeknek.

A szavazatot ma még a comonsepsi.ro oldalon lehet leadni (a SZAVAZÁS menüpontnál), majd rákattintva a kezdeményezés leírására és a SZAVAZOK gomb megnyomásával. A platform kijelzi, hogy hány szavazata maradt még a felhasználónak, illetve hogy a felhasználó már szavazott az adott kezdeményezésre (amennyiben ez a helyzet áll fenn).

A szavazat leadásához Facebook-fiók szükséges. Ha valaki nem rendelkezik még Facebook-felhasználóval, a szavazás időtartama alatt is létrehozhat egyet. A szavazó saját felelősségre nyilatkozatot tesz arról, hogy Sepsiszentgyörgyön él/tanul/dolgozik/onnan származik. Egy személy legfeljebb 10 kezdeményezésre szavazhat.

Egy személy egy kezdeményezésre csak egy szavazatot adhat le. Egy már leadott szavazatott nem lehet visszavonni. A szavazás nyomán az első 30 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2500 lejes támogatásban részesül ahhoz, hogy gyakorlatban megvalósuljon. A szavazás során kialakult sorrendet a holnapi nap, május 21. folyamán teszik közzé.

A Com’On Sepsiszentgyörgy ’19 célja egy olyan facilitált részvételi folyamat lebonyolítása, amely ifjúsági közösségek kulturális és kreatív kezdeményezéseit hozza létre, dolgozza ki, gyűjti össze és lépteti életbe Sepsiszentgyörgyön, a részvétei költségvetés elveit követve. A projekt szervesen kötődik a város által kikiáltott Diákok Éve tematikus keretprogramhoz.

A részvételi költségvetés (RK) célja a város polgárainak bevonása egy demokratikus párbeszéd- és döntési folyamatba a városi költségvetés (egy részének) elköltésének optimális módjáról. A Com’ON Sepsiszentgyörgyöt a PONT Csoport bonyolítja le Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben.

Az április 8-i nevezési határidőig egyébként 61 csapat, összesen több mint 250 fiatal 62 kezdeményezést nevezett be a Com’ON Sepsiszentgyörgyre.

Az idei kiadás koncepciója a ”Sepsiszentgyörgy Plusz”, így a kezdeményezéseknek egy vagy több kategóriába kellett illeszkednie:

  • A Plusz Helyek (32 kezdeményezés) sepsiszentgyörgyi terek újragondolását feltételezte;

  • A Plusz Témák (43 kezdeményezés) újszerű témák, ötletek és kezdeményezések köztudatba helyezését jelenti;

  • A Plusz Tapasztalat (46 kezdeményezés) a felnőtté válási folyamattal foglalkozó kezdeményezéseket fedi;

  • A Plusz Sztorik (25 kezdeményezés) a város változatosságának, multikulturalitásának bemutatása egyéni történetek által;

  • A Plusz Kapcsolat: (27 kezdeményezés) a távol és itthon levő sepsiszentgyörgyiek kapcsolatának erősítését feltételezi.

Cikk megosztása