Korosztályfüggetlen, és mind a magyar anyanyelvű, mind a román olvasókat megszólítja a Sepsiszentgyörgy szívében március elsején megnyílt könyvesbolt. Ahol kávét is adnak.

 

A Székely Mikó Kollégium közelében nyílt újszerű könyvesbolt: a LibriM a szakácskönyvektől a pszichológiai könyveken, román és magyar nyelvű szépirodalomon át szótárakig, útikönyvekig, történelmi könyvekig, gyerekirodalomig számos olvasnivalót kínál, társasjátékokat szintén – mindemellett pedig egy kávézó is várja a vendégeket.

A maszol.ro beszámolója szerint a könyvesbolt két tulajdonosa, Mike Bálint Gábor és Simon Tünde önmaguk urai szerettek volna lenni, ehhez kerestek megoldást, és így jutottak el mint könyvszeretők a bolt ötletéig. A bolt mellé épített kávézó célja volt, hogy plusz szolgáltatást nyújtsanak a könyvkedvelőknek.

A könyvesbolt olyan szakemberrel dolgozik együtt, aki 15 éves tapasztalattal bír, de létezik egy átfogó „kezdőkészletük” is, ami a kandallókészítéstől a horgolásig számos témát leföd. A román olvasókhoz is tudatosan fordulnak, hiszen az a cél, hogy mindenkit megszólítsanak – mondták el a portálnak a LibriM tulajdonosai.

borítókép: maszol.ro
Cikk megosztása