Az év utolsó hónapjának derekán, december 14-e és 24-e között kerül sor a Karácsonyi vásárra Sepsiszentgyörgyön. Ezúttal egy igazi mesebeli hangulatot, a karácsony igazi üzenetét és egy szép városi ünnepet kínálnak a szervezők az arra látogatóknak.

A hagyományos karácsonyi vásár mellett megtekinthető és kipróbálható lesz a Gyermekváros, amely a Cimborák Bábszínház Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel… című előadás díszletének mintájára készült a kőszínpad mögött, az Erzsébet parkban. A szervezők emelett egy élő Betlehemmel is várják majd az odalátogatókat, hiszen a Főtéren felállított karámban elevenítik újra a kis Jézus születésének mozzanatait. Lesz ott jászol, szamár, tehén és juhok, amelyeket a gyerekek bátran meg is simogathatnak majd. A Cimborák Bábszínház és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata karácsonyi énektanítással várja a kicsiket a stúdióterembe december 16-án, melyben közreműködik István Ildikó és zenekara. A téren elhelyezett geodóm fényeit egy háromszemélyes tandembicikli generálja, amelyhez hexagon alakú ülőkék is tartoznak, ezeknek a fényei ugyan úgy a bicikli hajtásával keletkeznek.

Az igazi vásári hangulathoz hozzátartoznak a kulturális zenei programok is. Idén először a vásár jellegzetessége lesz a muzsikás villámcsődület, amelynek közreműködői a Folker együttes, a Plugor Sándor Művészeti Líceum Fúvós kvintettje, valamint a Classical Singers, de  nem marad el a hagyományos karácsonyi regölés sem. Újításnak számít a főtéren található kőszínpad borítása. A szervezők idén a színpadi programokat erre az emelvényre tervezték, ahol helyi és külföldi fellépők fognak karácsonyi dalokat előadni. Meghívottak a Mácsafej, a Ségercz Feri Trió zenekar, a MiniSnaps gyermek együttes, a Snaps Vocal Band, a Voces & Band, a helyi kórusok mellett itt lesz a kolozsvári Karaván zenekar, Manó és barátai, Zöldi Larának közös fellépése lesz Kocsis Tiborral, a Bojtorján együttes pedig elhozza legszebb karácsonyi albumát. Megismerhetjük a magyarországon már népszerű Horányi Julit és zenekarát is, akik a karácsonyi szving és dzsessz világába fogják elkalauzolni a nagyérdeműt. A Bordó sárkány Mátyás király korabeli ruhákba öltözve tart vásári muzsikát. Az idei Karácsonyi vásár kis színpadának nagy fellépője végül a balkán és magyar népzene profi ötvözője, a Beshodrom zenekar lesz, december 18-án, kedden 18 órától.

A szervező csapat azt reméli, hogy idén sikerül a nagyvárosi karácsonyi vásárok hangulatát belopni a sepsiszentgyörgyi lakók szívébe.

Az esemény szervezői: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Önkrományzata.

Cikk megosztása