2020-ban adhatják át azt a Sepsiszentgyörgyön épülő bevásárlóközpontot, amely a megye legnagyobb hasonló létesítménye lesz – nyilatkozta Antal Árpád polgármester. A komplexum az Oltmező utcában épül meg egy közel hat hektáros területen.

“Csütörtökön terjesztjük a városi tanács elé a bevásárlóközpont zonális rendezési tervét (PUZ), és ha jóváhagyásra kerül, a befektető igényelheti az építkezési engedély kiállítását. Tudomásom szerint a cég még idén szeretné elkezdeni a munkálatokat. Egy 62.682 négyzetméteres területről van szó, amelyen a megye legnagyobb bevásárlóközpontja fog megépülni” – tájékoztatott Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Az elöljáró hozzátette, nem rajong a multinacionális vállalatokért, de meggyőződése szerint ez a befektetés előnyökkel fog járni a város és a helyi közösség számára.

“Mint tudják, én a kis- és középvállalkozásokat támogatom, de mindannyian látjuk, hogy nagyon sok szentgyörgyi lakos utazik Brassóba, hogy az ottani bevásárlóközpontokban vásároljon. Ez nekünk elvesztegetett időt, pénzt és munkahelyeket jelent. Az új bevásárlóközpont révén több száz munkahely jön létre, az adók helyben maradnak, az emberek pedig nem kell időt és pénzt áldozzanak, hogy Brassóba menjenek, a megspórolt időt pedig hasznos dolgokkal vagy családjukkal tölthetik. Emiatt támogattam ezt a projektet, és bízom benne, hogy urbanisztikai szempontból is pozitív hatással lesz az Oltmező utcára. Tehát mindenképpen hozzáadott értéket jelent a város számára” – fogalmazott Antal Árpád.

A számítások szerint a Sepsi Value Centre 600 új munkahelyet fog teremteni, és jövő év végén kerülhet átadásra.

Cikk megosztása