Június 15-én és 16-án tarták a Színjátékosok 5. Találkozóját Sepsiszentgyörgyön. A Művészeti és Népiskola, valamint az Osonó Színházműhely közös szervezésében létrejövő eseményen tíz csapat tíz előadását láthatja a közönség, össze­sen mintegy 100 résztvevő jelentkezett be Illyefalváról, Nagyborosnyóról, Kovásznáról, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Panciuból, Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről.

A Kovászna Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány és a Sic Art Egyesület által támogatott találkozó nem versenyjellegű, és kiemelt célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése, valamint a program részét képező szakmai tanácskozások és műhelyfoglalkozások. Június 15-én a csoportoké a főszerep, akik a Háromszék Táncstúdióban lépnek közönség elé. Az előadásokra a belépés ingyenes.

Június 16-án zártkörű, a résztvevők számára szervezett programokra kerül sor, az Osonó két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár műhelyfoglalkozásokat és szakmai beszélgetéseket tart. Az Osonó Színházműhely eddig nyolc színházi fesztivált és több száz képzést szervezett Romániában és a határon túl. (Háromszék/Agerpres)

Cikk megosztása