Magyar Română English
  Hírek Eseménynaptár Térkép Fórum Sepsiszentgyörgy

Somogyi Attila - Szolnok (HU)
Szekely Emoke - Kezdivasarhely (RO)
Ilyes Arnold-Laszlo - Sepsiszentgyorgy (RO)
Bíró Andrea - Budapest (HU)
Béres Ferenc - Szeged (HU)
Ginghina Julianna Katalin - Budapest (HU)
Fadgyas Egmond - Sepsiszentgyörgy (RO)
Simon Tünde - Mosonmagyaróvár (HU)
Péter Izabella - Magyargyerőmonostor, Kolozs megye (RO)
Demes Bodó Iringó - Sepsiszentgyörgy (RO)

A 23. Szent György Napok történelmet írt


2014. május 08., 14:15      Knop Ildikó      Kultúra

Hatalmas tömeg várta a 23. Szent György Napok záróprodukcióját, és meggyőzősédünk, hogy senki nem távozott csalódottan a kilencnapos rendezvény utolsó momentumáról. Erdélyben először adott koncertet a világhírű zongoraművész, Havasi Balázs, és jó barátja, Kiss Endi.

A Drum and Piano Project minden várakozást fölülmúlt, az élményt pedig a másodperc pontossággal előkészített, Havasi zenéjére komponált tűzijáték fokozta. Kimondhatjuk: a 23. Szent György Napok történelmet írt, hiszen soha előtte nem volt még Romániában olyan rendezvény, ahol élő zenére lőtték fel a rakétákat.

Dob és zongora kiválóan illik egymáshoz. Havasi és Endi is kiválóan illik egymáshoz. Két művész ember, akik barátságuk által létrehoztak egy egyedülálló produkciót, amelynek nincsen párja a világon. Vasárnap este, a Szent György Napok színpadán ugyan olyan lelkesedéssel álltak színpadra, mint amilyen lelkesedéssel a népes tömeg várta a rendkívülinek ígérkező koncertet. A Drum and Piano Project attól kimagasló és felejthetetlen, hogy benne van Havasi nagyszerű zenéje és Endi virtuóz játéka. „Enditől azt hallottam, hogy itt van a világ legjobb közönsége” – köszöntötte a közönséget Havasi – „ezért úgy jöttünk ma ide, hogy mindannyian egy felejthetetlen élménnyel távozunk”. A koncerten a Drum and Piano Project valamennyi dala elhangzott, amelyek között Havasi a produkció létrejöttéről és barátságukról is mesélt. „Öt évvel ezelőtt rekordot döntöttem, én lettem a világ leggyorsabb kezű zongoristája. Megmondom őszintén, számomra csak játék volt. Mert a virtuozitás önmagában semmit sem ér. Szenvedély kell hozzá” – mondta Havasi. A koncert a The Storm-al indult, majd ezt követte a Freedom, a The Duel, a Generali, a Drum and Piano és a The Chase.A produkció végén remekül kiszámítva szálltak fel a rakéták, miközben élőben szólt Havasi és Endi csatája. A 23. Szent György Napok ezzel zárult, viszont Havasi hamarosan visszatér Erdélybe egy egész turné erejéig.

Forrás: Szent György Napok sajtóiroda
Hozzászolás:


Nincs hozzászólás