Magyar Română English
  Hírek Eseménynaptár Térkép Fórum Sepsiszentgyörgy

Somogyi Attila - Szolnok (HU)
Szekely Emoke - Kezdivasarhely (RO)
Ilyes Arnold-Laszlo - Sepsiszentgyorgy (RO)
Bíró Andrea - Budapest (HU)
Béres Ferenc - Szeged (HU)
Ginghina Julianna Katalin - Budapest (HU)
Fadgyas Egmond - Sepsiszentgyörgy (RO)
Simon Tünde - Mosonmagyaróvár (HU)
Péter Izabella - Magyargyerőmonostor, Kolozs megye (RO)
Demes Bodó Iringó - Sepsiszentgyörgy (RO)

Félszáz helyi színpadi produkció a Szent György Napokon


2014. május 01., 13:38      Palkó István-Zsolt      Színes

Minden évben nagy aggodalmunk az, hogy nem tudunk annyi helyi előadót meghívni, hogy mindenkinek megfeleljen, és belátjuk, hogy minden évben marad ki olyan produkció, amelynek méltó helye lenne a programsorozatban – hangsúlyozta Grubisics Levente fesztiváligazgató.

Az összesítések alapján idén 25 helyi együttes mutat be produkciót a színpadokon, illetve 23 helyi táncos-zenei műsor lesz jelen a városnapokon. Ha a műsoridőt nézzük, akkor ez több mint felét teszi ki - folytatta. Szentgyörgy kivételes, mert a helyi produkciók annyira jók, hogy erősítik a rendezvényt. Örömmel tapasztaltuk, hogy ők is bevállalják a megmérettetést, mert egy dolog ingyenes koncertre közönséget vonzani, más dolog oda teltházat csinálni, ahová fizetni kell – tette hozzá.

A kulturális hét és a koncerthétvége több mint félszáz helyi színpadi produkcióját Dancs Zsolt programigazgató mutatta be. Elsőként a Mácsafej zenekart, akik április 27-én, vasárnap fél nyolctól zenélnek az Unitárius templomban. Szent György-napi koncertjük törzsanyagát új, készülő lemezük adja, így a közönség több először elhangzó, mély gondolatiságot hordozó versekre írt darabot hallhat, de a tavaly bemutatott Énekelt versek-et is meghallgathatja.

Minden évben projekteknek is adunk helyet, idén ilyen lesz a Szentgyörgy Pink Floyd Tribute Band: The Dark Side of the Moon projektje, egy Pink Floyd emlékest, amely Pál Zakariás álmaként jött létre. Alkotott egy zenekart, amely kizárólag Pink Floyd szerzemények előadásával foglalatoskodik – mondta Dancs. Tagok Pál Zakariás, hammond orgona, zongora, Wainstein Csaba, gitár, ének, Sztakics István, analóg szintetizátorok, Éltes Áron, szaxofon, Kertész János, dobok, Pál Gábor, basszusgitár, Kertész Huba, gitár, Gergely Mátyás és Tasi Nóra, ének ,vokál.

A szabadtéri színpados fellépők közül a Mercedes Band-et emelték ki, akik május 3-án, szombaton, 19 órától lépnek fel a B színpadon. A Mercedes Band második lemeze 2013 márciusában jelent meg Csukott szemmel címmel.

Teljes cikk elérhető a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.
Hozzászolás:


Nincs hozzászólás