Magyar Română English
  Hírek Eseménynaptár Térkép Fórum Sepsiszentgyörgy

Somogyi Attila - Szolnok (HU)
Szekely Emoke - Kezdivasarhely (RO)
Ilyes Arnold-Laszlo - Sepsiszentgyorgy (RO)
Bíró Andrea - Budapest (HU)
Béres Ferenc - Szeged (HU)
Ginghina Julianna Katalin - Budapest (HU)
Fadgyas Egmond - Sepsiszentgyörgy (RO)
Simon Tünde - Mosonmagyaróvár (HU)
Péter Izabella - Magyargyerőmonostor, Kolozs megye (RO)
Demes Bodó Iringó - Sepsiszentgyörgy (RO)

Budapesten az M Studio Mozgásszínház


2014. január 21., 11:45      Palkó István-Zsolt      Kultúra

Az M Studio Mozgásszínház meghívást kapott a budapesti Bethlen Téri Színház által január 23-a és 26-a között szervezett Vendégváró Fesztivál második kiadására. A fesztivál meghívottja minden évben egy határon túli előadóművészeti szervezet, fővédnöke idén Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus-rendező.

A rendezvény fő célkitűzései között szerepel, hogy meghívottait egy tágabb bemutatkozási térhez juttassa, a választás idén Románia egyetlen hivatásos mozgásszínházára esett.

Az M Studio négy előadással lesz jelen Budapesten: bemutatják az Yves Marc által rendezett Esetlenségünk krónikáját, amely a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu színházzal való közös munkából született. Ezt követi majd Veres Nagy Attila rendezésében a Kecsevecse, amely után a Fehér Ferenc által koreografált Kampf című előadás tekinthető meg, majd végül az Uray Péter, az M Studio művészeti vezetőjének irányításával létrehozott A behajtó kerül bemutatásra. Az előadások kezdési időpontja minden alkalommal helyi idő szerint este fél 8. Az előadásokat minden este közönségtalálkozó is követi, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek az alkotókkal, részleteket tudhatnak meg az előadásokról, közelebb kerülhetnek a mozgásszínház fogalmához. Mindezek mellett a fesztivál ideje alatt a társulat reprezentatív előadásairól készült fotókból összeállított fotókiállítás is megtekinthető lesz.
Hozzászolás:


Nincs hozzászólás