Magyar Română English
  Hírek Eseménynaptár Térkép Fórum Sepsiszentgyörgy

Somogyi Attila - Szolnok (HU)
Szekely Emoke - Kezdivasarhely (RO)
Ilyes Arnold-Laszlo - Sepsiszentgyorgy (RO)
Bíró Andrea - Budapest (HU)
Béres Ferenc - Szeged (HU)
Ginghina Julianna Katalin - Budapest (HU)
Fadgyas Egmond - Sepsiszentgyörgy (RO)
Simon Tünde - Mosonmagyaróvár (HU)
Péter Izabella - Magyargyerőmonostor, Kolozs megye (RO)
Demes Bodó Iringó - Sepsiszentgyörgy (RO)

Karácsonyra készül a város


2013. november 28., 12:22      Palkó István-Zsolt      Közösség

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala idén negyedik éve állít óriás adventi koszorút, felgyúlnak a karácsonyi fények és minőségi ajándékkínálatra lehet számítani a karácsonyi vásáron.

Advent első vasárnapján Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere meggyújtja az első gyertyát. Az ünnepségre december 1-én, 19 órától kerül sor a Szabadság téren, a Gyárfás Jenő Képtár sarkánál, ez alkalomból karácsonyváró zenés-verses műsort mutatnak be óvodások és diákok.

A program a Székely Mikó Kollégium diákkórusának műsorával kezdődik, ezt követően Antal Árpád András polgármester ünnepi beszéde lesz hallható, amit az adventi gyertyagyújtás követ. A folytatásban a Gulliver Napközi Otthon nagycsoportjának zenés műsora, az Ady Endre Általános Iskola előkészítős, illetve első osztályos tanulóinak drámajátéka, valamint a Benedek Elek Napközi Otthon nagycsoportjának zenés-verses műsora tekinthető meg. Nt. Szabó Lajos kanonok, plébános megáldja az adventi koszorút.

Az idei év adventi ünnepségének újdonsága, hogy a szervezők az ünnepség zárómomentumaként egy közös dal, az Újra itt van advent eléneklésére kérik fel a résztvevőket. Emellett forró teával és mézeskaláccsal teremt ünnepi hangulatot az önkormányzat.

Az ünnepség alkalmával a városban felkapcsolódnak a karácsonyi fények is. A város vezetősége fontosnak tartja, hogy a minden lakó magáénak érezze az ünnepi fényeket, így minden évben bővül a feldíszített helyszínek száma, így idéntől a Csíki negyedben is fényfüzérek teremtenek karácsonyi hangulatot.

A karácsonyi vásárt december 18. és 24. között látogathatják a városlakók, jelenleg zajlik még az árusok iratkozása. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 25 elektromos árammal ellátott faházikót, valamint igény szerint vásári sátrakat biztosít díjmentesen az árusok számára. Jelentkezni december 4-ig lehet személyesen, naponta 9 és 17 óra között Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Városimázs Irodájában (1918. December 1. utca, 6. szám) vagy elektronikus úton a varosimazs@sepsi.ro címen. A jelentkezési űrlaphoz szükséges fényképeket is mellékelni az árusítandó termékekről. Idén a kérelmeket egy háromtagú bizottság bírálja el, figyelembe véve a formai követelmények betartását és a termék minőségét, egyediségét, valamint a vásári hangulathoz való illeszkedését.

A vásár december 18-án, délután 17 órakor nyílik, naponta 11 és 20 óra között tart nyitva, kivételt képez december 24-e, amikor a program 14 óráig tart. A vásár kínálatában helyet kapnak az iparművészeti, képzőművészeti alkotások, fajátékok, kézműves termékek, bőr- és kötöttáru, papíráru és könyv, dísz- éps ajándéktárgyak is helyet kapnak. A vásár ideje alatt idén is zenés-verses műsorok, ünnepi játékok, karácsonyi zene és vásári finomságok varázsolnak ünnepi hangulatot.
Hozzászolás:


Nincs hozzászólás